Šola vodenja v Magnetih Ljubljana

V Magnetih Ljubljana so se po dolgem času odločili za izobraževanje iz vodenja za srednji management kmalu po tem, ko je nastopil nov vodja proizvodnje. V skupini je bila večina vodij iz proizvodnje, pa tudi nekaj perspektivnih kadrov iz pisarn.

Pred izobraževanjem smo se sestali z vodjo kadrovske službe in se z njo pogovorila o njihovih željah in potrebah. 

  • Kaj si želijo kot rezultat tega izobraževalnega procesa? 
  • Kako to, da so se ravno zdaj odločili za izobraževanje? 
  • Nadgradnja katerih kompetenc bo pri njihovih zaposlenih naredila največjo spremembo? 
  • Kaj je tisto, kar zaposleni sami zaznavajo kot največji izziv? 
  • Kaj si od njih želi vodstvo podjetja in lastniki? Kateri so njihovi ključni problemi v tem trenutku? 

Z raziskovanjem vseh teh in še mnogih drugih vprašanj smo si ustvarili sliko o podjetju, njihovi viziji in željah za zaposlene. Našo standardno šolo vodenja smo preoblikovali in nekoliko razširili tako, da bi bila zaposlenim v Magnetih Ljubljana kar najbolj pisana na kožo.

Izobraževanje smo izvedli v šestih modulih, ki so si sledili vsak teden. Moduli so se med seboj nadgrajevali, tako da so udeleženci lahko že sproti preizkušali naučeno v praksi in se na vsakem modulu malo pogovorili o tem, kaj od tega se jim je zdelo takoj uporabno in katere vsebine bo v njihov vsakdan težje vnesti. 

Z novim vodjo proizvodnje, ki je ravno v tem času v delovni proces začel uvajati prve spremembe, smo bili ves čas v stiku. Vsebine programa smo deloma prilagodili tako, da smo zaposlene na te spremembe še dodatno pripravili ter jih opremili z znanji in veščinami, ki jim bodo pri njihovem uvajanju prišle prav.

Seveda je za implementacijo in stalno uporabo vseh veščin vodenja, ki smo jih predstavili in preizkusili, potrebno veliko prakse in zato se del vsebin s časom neogibno izgubi, vendar so zaposleni vseeno pridobili pomembno izkušnjo. Če bo vodstvo podjetja še naprej v svojem delovanju podpiralo transformacijo kulture iz pasivne in tradicionalne v modernejšo, varnejšo in bolj proaktivno, ki smo jo začeli na teh izobraževanjih, bodo rezultati izobraževalnega procesa globoki in dolgotrajni.

Drugi projekti

Pregled naših projektov