Karierno svetovanje

Izkušnje kažejo, da se mnogi na svoji poklicni ali karierni poti omejujejo pri izboru področja dela zaradi zaključene smeri izobraževanja. Takšno samoomejevanje je v redkih primerih lahko koristno, v večini ostalih pa pomembno zniža posameznikove možnosti za razvoj lastnih potencialov.

Zakaj karierno svetovanje?

Ker je izbira karierne poti lahko kompleksna in frustrirajoča, posameznikom nudimo celostni pregled sposobnosti in psiholoških lastnosti, na osnovi katerih skupaj odkrijemo karierno pot, ki bo njim nudila največ osebnega zadovoljstva pri delu.

Z vami najprej opravimo podrobno psihološko testiranje in na podlagi rezultatov testiranja z vami opravimo poglobljen delno strukturiran psihološki intervju. Po pridobljenih rezultatih skupaj z vami odkrijemo in svetujemo o najbolj primernih kariernih usmeritvah glede na vaše sposobnosti, osebnostne lastnosti, potenciale, vrednote in prepričanja.

Uspešen razvoj kariere ne pomeni le poti navzgor, temveč tudi različne poti po istem nivoju, a na drugih področjih, včasih pa tudi delo na poti navzdol. V načrtovanju in razvoju kariere so ključna karierna sidra in vseživljenjsko učenje. In seveda vaše zadovoljstvo s tem kar delate.

Karierno svetovanje je pomembno tako pri mladih, ki iščejo področje prve zaposlitve kot pri tistih, ki si na svoji poklicni poti želijo spremembo.

Dobro je vedeti, da pojem dobre kariere ni povezan le z najvišjimi ali morda najpomembnejšimi delovnimi mesti v organizacijah, temveč je pomembneje, da je za posameznika njegova kariera psihološko izpolnjujoča.

Kako poteka?

Postopek izvedbe kariernega svetovanja vključuje psihometrično testiranje s katerim ugotavljamo: osebnostne lastnosti, poklicne interese, sposobnosti, praktičnost in zaželene načine reševanja problemov.

Psihometrično testiranje dopolnjuje poglobljen intervju, v katerem odkrijemo tudi vaše ključno karierno sidro, temu pa sledi svetovanje za vaš nadaljnji poslovni razvoj ali izbor prve službe.

Naše izkušnje kažejo, da se mnogi na svoji poklicni ali karierni poti omejujejo pri izboru področja dela, zaradi zaključene smeri izobraževanja. Takšno samoomejevanje je v nekaterih, redkih primerih lahko koristno, v večini ostalih pa pomembno zniža posameznikove možnosti za razvoj lastnih potencialov.

Kot primer naj povemo, da zdravnik lahko opravlja svoje osnovno poslanstvo in zdravi, lahko pa odpre podjetje za zastopanje in prodajo medicinskih pripomočkov, lahko dela pri razvoju novih zdravil ali pa svetuje v farmacevtskem podjetju.

Vprašajte nas

Več informacij?

Želite več informacij ali pridobiti ponudbo za izvedbo v vašem podjetju?

Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje! Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času
Oops! Nekaj je narobe.
kontakt