Karierno svetovanje za zaposlene

Razvoj kariere ni le značilnost najvišjih delovnih mest.

Uspešen razvoj kariere ne pomeni le poti navzgor, temveč tudi različne poti po istem nivoju, a na drugih področjih, včasih pa tudi delo na poti navzdol. V načrtovanju in razvoju kariere so ključna karierna sidra in vseživljenjsko učenje. In seveda vaše zadovoljstvo s tem kar delate.

Karierno svetovanje je pomembno  tako pri mladih, ki iščejo področje prve zaposlitve, kot pri tistih, ki si na svoji poklicni poti želijo spremembo.

Dobro je vedeti, da pojem kariere ni povezan le z najvišjimi ali morda najpomembnejšimi delovnimi mesti.

Postopek izvedbe kariernega svetovanja vključuje psihometrično testiranje s katerim ugotavljamo:

  • osebnostne lastnosti,
  • poklicne interese,
  • sposobnosti,
  • praktičnost,
  • način reševanja problemov.

Psihometrično testiranje dopolnjuje poglobljen intervju, v katerem odkrijemo tudi vaše ključno karierno sidro, temu pa sledi svetovanje za vaš nadaljnji poslovni razvoj ali izbor prve službe.

Naše izkušnje kažejo, da se mnogi na svoji poklicni ali karierni poti omejujejo pri izboru področja dela zaradi zaključene smeri izobraževanja. Ob tem znamo »odpreti vrata« na področja, ki so njim blizu, pa niso vedeli, da »lahko primejo za kljuko«.

Kot primer naj povemo, da zdravnik lahko opravlja svoje osnovno poslanstvo in zdravi, lahko pa odpre podjetje za zastopstvo in prodajo medicinskih pripomočkov, lahko dela na razvoju novih zdravil ali pa svetuje v farmacevtskem podjetju. Možnosti je še več. Skupaj jih lahko odkrijemo!

Več informacij?

Želite več informacij ali pridobiti ponudbo za izvedbo v vašem podjetju?

Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času
Oops! Nekaj je narobe.
kontakt