Kompetenčni profili

»Za vsako delovno mesto želim zraven delovnih kompetenc izdelati tudi temeljit profil mehkih veščin, ki ga zaposleni potrebuje za učinkovito delo.«

Kompetenčni profili

Le izobrazba ni dovolj za kakovostno opravljanje dela na nekem delovnem mestu. Še tako dolgotrajne in raznolike delovne izkušnje ne zagotavljajo, da bo kandidat za delovno mesto svoje delo v vašem podjetju opravljal tako kakovostno in s takim žarom, kot to pričakujete.

Kompetence delovnega mesta predstavljajo tiste lastnosti in zmožnosti, ki posamezniku omogočajo uspešno in učinkovito opravljanje dela glede na zahteve vašega delovnega mesta. Gre za kombinacijo strokovnega znanja, veščin, osebnostnih lastnosti in sposobnosti, ki jih opredelimo v kompetenčnem profilu delovnega mesta.

Kompetenčni profili omogočajo učinkovito načrtovanje kariere posameznikov, so ključni pri razvoju in izpopolnjevanju zaposlenih, lahko jih vključimo tudi  v sistem nagrajevanja. Predvsem pa nam omogočajo pregled nad tem, katere kompetence imamo v podjetju ustrezno razvite in kje so naše šibke točke. Tako lahko načrtujemo tudi interno usposabljanje in razvijamo kompetence, s katerimi bomo uresničili strategijo podjetja.

Z našim sodelovanjem lahko v podjetje vpeljete t.i. model kompetenc, ki zajema oblikovanje kompetenčnih profilov za vsa delovna mesta.

Več informacij?

Želite več informacij ali pridobiti ponudbo za izvedbo v vašem podjetju?

Zahvaljujemo se vam za vaše povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času
Oops! Nekaj je narobe.
kontakt