Moderiranje procesov tima

Vodenje tima ni preprosta naloga – uskladiti je potrebno različne energije, da se usmerijo k istemu cilju, nato pa dolgoročno ohranjati motivacijo, sproti razreševati nastale situacije in obdržati pregled nad mrežno komunikacijo, ki včasih deluje precej kaotična. Ponujamo vam podporo pri usmerjanju naravnih procesov timskega dela na način, ki bo podpiral doseganje ciljev, za katere je bil tim oblikovan.

Spoznavanje in oblikovanje tima

Pogosto se zgodi, da oblikujemo tim, ko imamo problem in nato od njega pričakujemo, da bo nemudoma začel ta problem reševati. Po kratkem času pa pogosto začnejo vznikati konflikti in zdi se, kakor da nihče več ne ve, zakaj smo v resnici tu. Prej neizrečeni zadržki nenadoma postanejo skoraj nepremostljive ovire in tim razpade, še preden je zares začel delovati. Člani tima se morajo med seboj spoznati kot ljudje, in se drug ob drugem dovolj sprostiti, da lahko preidejo fazo vljudnosti. Seveda lahko počakamo, da se to zgodi spontano – vendar lahko z ustrezno vodenimi vajami prispevamo k temu, da ta proces steče hitreje, učinkoviteje in v varnejšem okolju. Ta delavnica vam lahko prihrani dragocen čas, ki ga sicer ljudje vložimo v prve faze oblikovanja tima, in prepreči, da bi tim razpadel, preden sploh lahko začne zares opravljati delo.

Timski duh (team spirit building)

Za odlično delovanje tima ne zadostujejo samo veščine in znanja – potreben je tudi timski duh! Občutek zaupanja v timu in prijetnega vzdušja med člani tima prispeva k dobremu delu in dobremu počutju v timu. Ko delamo in dosegamo cilje, je nujno potrebno, da si tudi napolnimo baterije s počitkom in zabavo. Delavnice za prebuditev timskega duha so namenjene prav temu – skupni zabavi ob opravljanju timskih nalog, ki spodbujajo sodelovanje v zelo prijetnem vzdušju.

Preseganje zastojev (team healing)

Ko se tim znajde v zastoju, se pogosto zgodi, da se izgubi občutek skupnosti. Zaupanje je pod vprašajem. »Mi« razpade na posamezne »jaz«, ki vlečejo vsak v svojo smer. Delovanje tima je oslabljeno ali onemogočeno. To se lahko zgodi zaradi večjega konflikta v timu, pomembnega neuspeha, odhoda kakšnega od članov ali prihoda novega. Nek dogodek zamaje stabilno identiteto tima in potrebno jo je ponovno zgraditi. Z ustreznimi metodami skupinskega dela vam pomagamo, da presežete izzive, s katerimi ste se primorani soočati in vstanete še močnejši.

P(r)oslavljanje

Konec uspešnega projekta pogosto pomeni tudi zaključek skupnega dela tima. To je vidik timskega dela, ki ga pogosto spregledamo – kako zaključiti skupno delo, pogledati nazaj na pretekle uspehe in učne izkušnje, proslaviti skupen čas in se pripraviti na drugačno prihodnost.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?