Timski coaching

Coaching je interaktivni proces, ki pomaga posameznikom in timom v hitrejšem razvoju, pospešuje učenje in pripelje do želenih rezultatov. Timski coach spremlja tim v raziskovanju in poglabljanju učenja s primernimi vprašanji in izzivi, ponuja povratno informacijo ter svoj pristop venomer prilagaja tako, da tim dosega svoje cilje.

Zakaj coaching?

Delovati v timu ni preprosto in zahteva uravnavanje raznolikih prispevkov posameznikov, da lahko delujejo k skupnemu cilju. V praksi se to marsikdaj zalomi. Timski coaching lahko pripomore k temu, da potencial tima aktivira, pomaga usmerjati sile vseh posameznikov v isto smer in vzpostavi okolje, v katerem lahko tim doseže kar največ.

Coaching proces

Coaching izhaja iz predpostavke, da vsak posameznik že ima vse vire, ki jih potrebuje, in prav tako vsak tim – in coach lahko pomaga, da jih vsi člani tima ozavestijo ter se naučijo delovati sinergično.

Coaching proces načrtujemo z vsakim timom posebej. Pogosto začnemo z delavnico timskega dela, ki deluje tudi kot diagnostično srečanje, na katerem odkrijemo glavne izzive, s katerimi se sooča tim. Nato nadaljnja srečanja načrtujemo po potrebi – trajajo lahko od 2 do 6 andragoških ur, odvisno od strukture srečanj. Na srečanjih obravnavamo specifične vsebine, ki so za vaš tim aktualne, in z usmerjanjem procesa podpiramo tim v smeri doseganja vaših ciljev.

Naša izhodišča

Nevrolingvistično programiranje (NLP) je model komunikacije, pridobljen z modeliranjem uspešnih in učinkovitih komunikacijskih tehnik in orodij, ki jih uporabljajo tisti, ki so v komunikaciji zares odlični. Osredotoča se na spreminjanje lastnih neželenih vzorcev vedenja, čustev in omejujočih prepričanj.

Transakcijska analiza (TA) je teorija osebnosti in sistematična psihoterapija za osebnostno rast in spremembo. Razen teorije osebnosti je TA tudi teorija komunikacije, teorija razvoja otroka in teorija psihopatologije. TA je močno orodje v managemetu in komunikacijskem treningu ter organizacijski analizi. TA je uporabna povsod, kjer je potrebno razumevanje posameznikov, odnosov in komunikacije.

Psihodrama je oblika psihoterapije, v kateri lahko klient svoj proces spremembe udejanji že v samem coaching srečanju. Psihodramske metode so izjemno učinkovite predvsem takrat, ko je samo z razmišljanjem in analizo težko priti do bistva. Omogoča nam oživljanje in podoživljanje in s tem takošnjo transformacijo misli, čustev in vedenja.

Logosinteza je oblika psihoterapije, ki temelji na uporabi jezika in besed za spreminjanje naše psihološke realnosti. Uporabljamo jo lahko za osvobajanje od nefunkcionalnih prepričanj in omejujočih življenjskih izkušenj, ki nam onemogočajo živeti tako, kot si želimo.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?