Naši projekti

Zaupanje med timi v različnih državah

 

Datum: Marec 2018

Stranka: Amgen

 

Opis projekta:

 

Z Amgen Zdravila smo že predhodno sodelovali na področju kadrovanja in izobraževanja in na področju prodaje. Projekt gradnje zaupanja smo začeli, ko so z notranjo raziskavo ugotovili, da je zaupanje oddaljenega tima (na Hrvaškem) v management nižje od pričakovanega.

 

Projekt smo zastavili v nekaj korakih:

  1. raziskovanje in definicija problema (fokusne skupine),
  2. načrtovanje procesa spremembe (sestanki z managementom),
  3. izobraževanje za management (delavnica),
  4. delavnica timskega dela in povezovanja za management in hrvaški tim.

V prvem koraku smo želeli iz številk, ki jih ponuja kvantitativna raziskava, preiti na zgodbe, ki živijo v glavah zaposlenih. Zato smo naredili fokusno skupino, kjer smo iskali trenutke, ko so zaupanje v management začutili in poglobili, ter trenutke, ko se je to zaupanje zmanjšalo. Tako smo lahko definirali konkretna vedenja, ki prispevajo h gradnji zaupanja (in tista, ki ga rušijo).

 

Obenem se je izkazalo, da bi bilo pomembno nagovoriti tudi temo medsebojnega zaupanja članov management tima, zato smo podobno fokusno skupino ponovili še z njimi. Iz sinteze obeh smo lahko povlekli zaključke glede kulture zaupanja v podjetju in določili želene spremembe. V obeh skupinah so bili udeleženci na koncu povabljeni, da sprejmejo zavezo glede spremembe, ki jo želijo sami vnesti, da se zaupanje izboljša.

 

V management timu smo predstavili zaključke obeh fokusnih skupin in skupaj določili naslednje korake. Nato smo izvedli celodnevno izobraževanje za management tim na temo težkih pogovorov, ki so nujno potrebni za vzpostavljanje zaupanja. Delavnica je bila zasnovana tako, da so udeleženci lahko že tekom delavnice delali na nekaterih zanje aktualnih temah, ter se uskladili glede njihovih ključnih vrednot in želja v zvezi z gradnjo odnosov, tako med njimi kot s podrejenimi.

 

To fazo projekta smo zaključili s skupnim team building dogodkom za management in za hrvaški tim, na katerem so se med seboj povezali, se zabavali, delali za skupne cilje in preživljali skupaj kakovosten čas v neformalnem okolju.

 

 

 

 

Ostali projekti

 
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?